Cupcakeactie in WZC Ter Bake ten voordele van Stichting Alzheimer Onderzoek

Van 18 tot 22 september bakte en verkocht woonzorgcentrum Ter Bake uit Denderleeuw cupcakes ten voordele van de Stichting Alzheimer. Na een oproep van de Leuvense burgemeester zetten ook het college van burgemeester en schepenen van Denderleeuw hun schouders onder deze actie om het bewustzijn rond deze ziekte te vergroten.

“Eén op zeven mannen, één op drie vrouwen, 70% van alle WZC-bewoners en zo’n 141.000 patiënten in Vlaanderen en Brussel hebben Alzheimer. Dit zijn duizelingwekkende cijfers die je even doen stilstaan. De burgemeester van Leuven, Mohamed Ridouani, ondersteunt dit jaar de cupcakeactie van de Stichting Alzheimer Onderzoek en heeft andere burgemeesters opgeroepen om hetzelfde te doen”, vertelt burgemeester Jo Fonck. “Samen met mijn collega’s van het college van burgemeester en schepenen hebben we deze oproep ter harte genomen en vroegen we aan Woonzorgcentrum Ter Bake om mee deze actie te ondersteunen. Van 18 tot 22 september verkocht het personeel samen met de bewoners cupcakes voor 2 euro per stuk. Wie wil steunen kon langskomen in hun cafetaria waar ze met veel plezier aan het bakken sloegen.”

“De opbrengst van de verkoop gaat naar het wetenschappelijke onderzoek naar de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie. Door deze actie te ondersteunen en in beeld te brengen, hopen we dat het bewustzijn voor deze ziekte in onze samenleving groeit”, besluit schepen Marleen Van der Hoeven.