“Iedereen Vooruit, CD&V en Groen zetten lokale democratie buitenspel”

De lokale politiek in Denderleeuw wordt opgeschud door een discussie over het al dan niet houden van een gemeenteraad voor de oktoberverkiezingen. Het Vlaams Belang, in de persoon van fractievoorzitter Kristof Slagmulder, uit scherpe kritiek op het gemeentebestuur, dat volgens hen de belangen van de inwoners niet ernstig neemt door de raad al sinds juni niet meer bijeen te roepen.

Burgemeester Jo Fonck verdedigt deze keuze door te verwijzen naar het ontbreken van dringende dossiers en de wens om de sereniteit te bewaren in de aanloop naar de verkiezingen. Hij benadrukt dat het gemeentebestuur wettelijk aan al zijn verplichtingen voldoet.

Het Vlaams Belang vermoedt echter dat er een andere reden is voor het uitstellen van de raad: de angst voor lastige vragen van de oppositie over het gevoerde beleid. De partij meent dat de inwoners van Denderleeuw het recht hebben om op de hoogte te blijven van de gang van zaken in hun gemeente en dat openbare debatten hiertoe essentieel zijn.

Deze kwestie werpt een licht op de verhitte politieke sfeer in Denderleeuw en roept vragen op over de transparantie en verantwoordingsplicht van het gemeentebestuur.