Lokaal Bestuur Denderleeuw bereikte 2627 geregistreerde inwoners met BE-Alerttest

Vandaag donderdag 3 oktober namen heel wat steden en gemeenten in België deel aan de nationale BE-Alerttest. En testten daarmee het alarmeringssysteem van de overheid. Ook Lokaal Bestuur Denderleeuw nam deel en stuurde een sms en/of e-mail naar 2627 geregistreerde inwoners. Deze jaarlijkse test is een goede oefening om het systeem uit te proberen.

“Naar jaarlijkse gewoonte neemt Denderleeuw steeds deel aan de BE-Alerttest. Zo kunnen we peilen of onze geregistreerde inwoners effectief een bericht ontvangen via BE-Alert. De test geeft ons de tijd en ruimte om te sleutelen waar nodig. Kreeg je geen bericht? Dan ben je waarschijnlijk nog niet geregistreerd of is er iets anders aan de hand. Je kan vervolgens je gegevens op punt zetten of je inschrijving bevestigen voor het geval we ooit in een echte noodsituatie verkeren. Laat ons hopen dat we het systeem buiten de test niet nodig hebben”, zegt burgemeester Jo Fonck.

De testoefening werd aangekondigd via de gemeentelijke website, het infomagazine Schakel, tweewekelijkse nieuwsbrief en sociale mediakanalen. “We merken dat de kracht van herhaling werkt, want door regelmatig BE-Alert in de aandacht te brengen, stijgt het aantal inschrijvingen. Twee jaar geleden stuurden we 2394 berichten uit, vorig jaar waren dat er 2512 en vandaag ontvingen 2627 abonnees een testbericht via sms en e-mail.”

Burgemeester Jo Fonck: “Wist je dat je tot vijf adressen kan registeren via BE-Alert? Zo kan je naast je thuisadres eventueel ook je werkplaats, locatie van de school van jouw kinderen of het adres van familieleden ingeven. Je krijgt dan een melding als er op die locatie of in die gemeente een alarmeringsbericht wordt uitgestuurd. Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is je gegevens via BE-Alert up-to-date te houden. Ben je nog niet geregistreerd? Doe het dan alsnog! BE-Alert is volledig gratis.”

Wie nog niet geregistreerd is op BE-Alert, kan dit doen via www.be-alert.be.